28 Mart 2019
Genel

Türksat 5A ve Türksat 5B haberleşme uyduları projeleri kapsamında, 2 Temmuz 2018 tarihinden bu yana Fransa’nın Toulouse şehrinde devam eden Teknoloji Transfer Eğitim Programı tamamlandı. 12 Türksat mühendisinden oluşan Teknoloji Transfer Ekibi, Airbus ve IAS tarafından teorik ve pratik olarak 4 ayrı başlıkta verilen “İşbaşı Sertifikalı Eğitimleri”ni başarıyla tamamlayarak mezun oldular.

Toulouse’da düzenlenen sertifika teslim törenine Türksat A.Ş. Genel Müdürü Cenk Şen, Genel Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Ertok, Airbus Uzay Sistemleri Başkanı Nicolas Chamussy, IAS Genel Müdürü Pierre Valenti, Türksat Uydu Programları Direktörü Selman Demirel, Ar-Ge ve Uydu Tasarım Direktörü Tayfun Dar ile birlikte eğitim programını tamamlayan mühendisler katıldı.

Programda katılımcılara hitap eden Genel Müdürümüz Şen, eğitim programını tamamlayan mühendislerin Türksat 6A projesine katkı sunmasının planlandığını vurgulayarak eğitimi başarıyla bitirmelerinden dolayı teşekkür etti.

Şen, genç mühendislere seslendiği konuşmasında sadece mühendislerin şirketimizi değil ülkemizi de teknoloji alanında daha da ileriye taşıyacaklarına olan inancını vurguladıktan sonra Airbus Uzay Sistemleri Başkanı Nicolas Chamussy’a ve IAS yetkililerine ayrı ayrı teşekkür etti.