20 Mart 2023
Uydu

Dünyanın önde gelen uydu etkinliklerinden biri olan Satellite 2023'te yerli ve milli ürünlerini sergileyen Türksat, uluslararası düzeyde uydu hizmeti veren birçok firmayı bir araya getirdi.

Dünyanın en büyük uydu üreticileri ve uydu operatörleri, ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen Satellite 2023'te buluştu. Otuz yılı aşkın süredir uydu teknolojileri sektöründen üst düzey yöneticileri, mühendisleri, devlet görevlilerini ve ticari müşterileri bir araya getirerek sektörün yönünü belirleyen etkinlikte sektörün geleceği ve yeni iş fırsatları ele alındı.

Demirel: "Uzay endüstrisinin kalbi"

Türksat Uydu Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Selman Demirel, fuarda Türkiye'yi temsil ettiklerini, uzay teknolojilerindeki gelişmeleri analiz ettiklerini ve ürünlerini tanıttıklarını söyledi. Uydu 2023'ü "uzay sektörünün kalbi" olarak nitelendiren Demirel, "Uzay sektöründeki teknolojik gelişmelerin tartışıldığı ve karara bağlandığı bir etkinlik."

Demirel, Türksat'ın Türkiye'nin tek uydu operatörü olduğunu ve şu anda 5 haberleşme uydusu ile 3 farklı yörüngede hizmet verdiğini belirtti.

Fuarda Türksat 5A ve Türksat 5B uydularını tanıttıklarını anlatan Demirel, bu iki uydunun son teknoloji ile donatıldığını, elektrikli tahrik sistemine ve ciddi bir iletişim kapasitesine sahip olduğunu söyledi. Bu uydulara ek olarak anten çözümlerini de tanıttıklarını söyleyen Demirel, "Birçok farklı firma ile görüşmeler yaptık. Verdiğimiz hizmetlerle ilgili firmalarla yoğun bir görüşme trafiği yaşandı."

PeycON Anten Ailesi tanıtıldı

SOTM (Satcom On The Move) antenleri olan PeycON Anten Ailesi ile fuara katılan Türksat, yerli ve milli ürünleri HidrON, TerrON ve Aeron'un yanı sıra backpack Manpack solution Micron'u da sergiledi.