10 Kasım 2017
Genel
Uydu

3. Global Satshow'da Uydu Endüstrisi Lider Ödülleri kapsamında "Yılın Uydu Lideri" ödülünü Türksat aldı.

ESOA Genel Sekreteri Aarti Holla’nın moderatörlüğünde gerçekleşen "Uydu Endüstrisi Lider Ödülleri ve CEO Zirvesi" oturumuna Türksat CEO’su Cenk Şen’in yanı sıra; Es’Hailsat CEO’su Ali Al-Kuwari, Hellas-Sat CEO’su Christodoulos Protopappas ve Thuraya CEO’su Ahmed Ali Al Shamsi katıldı.

Şen, zirvede yaptığı konuşmasında uydu sektörünün değişiklikler geçirdiğini belirterek, sektörde yeni inovasyonlar ve yeni iş yapma teknikleri görüldüğünü aktararak şunları kaydetti:

"Bizler de şirketler olarak kurumlarımızı değişen dünyaya göre adapte etmeliyiz. Yoksa ayakta kalmamız mümkün değil, değişime ayak uyduramazsak şirketlerimiz ayakta kalamayacaktır. Uydu sektöründe bizler eskiden sadece kapasite satmaya çalışıyorduk. Bu artık yeterli değil. Müşterilerimi çekmek için yeni hizmetlerin ortaya koyulması gerekiyor. Uydu şirketlerinin yeni katma değerli hizmetler üzerine çalışması gerekiyor. Biz uzun vadeli olarak buna odaklanıyoruz. Gelecekte Nesnelerin İnterneti (IOT) için uyduların yayın kapasitesi daha uygun ve ucuz bir çözüm haline gelecek. Uydular, gelecekte iletişim alanının en önemli bileşenlerden biri olacak."

Zirvede ayrıca bu yıl, yıkıcı eğilimler ve önemli piyasa sorunları ele alındı.Uydu operatörlerinin geleceğinin tartışıldığı zirvede pazarın yıkıcı etkileri ve rekabetin fiyatlar karşısında oluşturduğu baskıya karşı üretilecek çözümler, küçük operatörlerle büyük operatörlerin işbirlikleri ve yeni pazarlara açılmanın yaratacağı fırsatlar, uydu pazarında düzenleyicilerin rolü gibi konular CEO’lar tarafından değerlendirildi.