21 Şubat 2024
Genel

Türksat tarafından başlatılan ve girişimcilik ekosisteminin yenilikçi düşüncelerle donatılması ana fikriyle yola çıkan Yörünge’nin kurum dışından da fikir toplama süreci, Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok tarafından başlatıldı.



Girişimcilik ekosisteminin yenilikçi düşüncelerle donatılması ana fikriyle yola çıkan Yörünge’nin ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi-CoZone’da gerçekleştirilen “Açık İnovasyon” lansmanına Türksat A.Ş. Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok,  Hukuk Müşaviri Mehmet Çerikçi, Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Özyar, Uydu Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Selman Demirel, İdari ve Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Çöllüoğlu ve tüm direktörlerimiz katıldı.

Binovative Kurucu Genel Müdürü Murat Peksvaş ve Salt Fikir Sanat Kurucusu Metin Salt’ın moderatörlüğünde başlayan lansmanda Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, “Yörünge” projesine ilişkin konuşma gerçekleştirdi.  Program ile Türksat olarak, ülkemizden dünyaya açılacak fikirlerin destekçisi olmayı planladıklarını belirten Ertok, “Türksat olarak Türkiye’nin geleceğine katkı sağlamak için gençleri odağımıza almanın ve onları iş süreçlerine dahil etmenin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bu bağlamda; Türksat olarak, şirket içinde kültürel dönüşümü sağlamaya yönelik “Yörünge Programı”nı Kasım ayı sonunda kurum içerisinde başlattık. Bugün itibariyle ise belirlenen odak alanlarıyla ilgili hem start-up”lara hem de genç girişimcilere ulaşabilmek amacıyla kurum dışından da fikir toplama sürecine başlıyoruz” dedi. 

Yörünge projesi ile Türksat için olduğu kadar ülkemiz için de katma değer yaratacak fikirlere fırsat yaratmayı istediklerini vurgulayan Ertok, Türksat’ın çalışma alanlarına ilişkin bilgi verdi. Ertok, özellikle Türksat’ın da hizmet verdiği sektörlere yönelik fikirlerin gelmesini beklediklerini ifade ederek, genç girişimcilere Türksat markasının gücü ile önemli destekler vereceklerinin altını çizdi.

Yörünge Kurum İçi Girişimcilik Programı ile değişim ve dönüşümün öncüsü olacak girişimcilerin bulunması hedefleniyor. Bulunan girişimcilerin desteklenmesi ve şirket içinden yıllık geliri 1 milyon TL ve üzerinde olan bir ürün ve hizmet çıkararak, desteklenen bir dış girişimin şirketleştirilmesi planlanıyor. Ayrıca şirket içinde kültürel dönüşümü tetiklemek ve inovatif fikir üretimini şirketin tamamında sürekli kılmak amaçlanıyor. Fikirleriyle dönüşüm yaratma potansiyeline sahip her yaştan girişimci adaylarına altyapı, eğitim ve mentörlük desteklerinden faydalanma olanağı sunuluyor.