12 Ağustos 2021
Genel

TÜRKSAT AŞ., Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 1-8 Eylül'de Afyonkarahisar'da gerçekleştirilecek 'Dünya Motokros Şampiyonası MXGP 2021 of TURKEY ve Afyon Motosiklet Festivali'ne iletişim desteği verecek.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, dünyanın en önemli motokrosçularının yarıştığı 'Dünya Motokros Şampiyonası ve Afyon Motosiklet Festivali' 1-8 Eylül 2021 tarihlerinde Afyonkarahisar'da gerçekleştirilecek. Türksat A.Ş. Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok ile Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar tarafından Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in şahitliğinde Türksat Ahmet Özsoy Binası Toplantı Salonu'nda imzalanan İletişim Desteği anlaşması ile 180 ülkede 3 milyarın üzerinde izleyiciye ulaşan Dünya Motokros Şampiyonası MXGP of TURKEY'in iletişim desteğini Türksat AŞ. üstlendi. Dünya Motokros Şampiyonası kapsamında dünya ve Avrupa klasmanında Dünya Büyükler Motokros Şampiyonası (MXGP), Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası (MXWOMEN), Dünya Gençler Motokros Şampiyonası (MX2), Avrupa Motokros Şampiyonası (MX2T) ve Avrupa Motokros Şampiyonası (MXOPEN) olmak üzere 5 yarış aynı anda yapılacak.

Türkiye'de yapılacak yarışlara 25'i aşkın takımla 150'ye yakın yarışçının katılması bekleniyor.

 

180 Ülkede 3 Milyarı Aşkın İzleyiciye Ulaşacak

Türksat AŞ. Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, Türkiye'de özellikle motokros gibi hız ve cesaret gerektiren sporlara olan ilginin her geçen gün arttığını belirterek, "Türkiye'nin uydu, bilişim ve kablo hizmetlerinde öncü kurumu olan Türksat, yalnızca kendi hizmet alanlarında faaliyet gösteren kurum ve etkinliklere değil, sosyal sorumluluk bilincinin temas ettiği her alana destek olma motivasyonunu samimiyetle taşımaktadır. Bireysel enerjinin yönlendiği en nezih alan olan spor faaliyetlerinin sağlıklı toplumsal enerjinin kaynağı olduğu gerçeğine inanan bir kurum olarak spora destek olmanın bir ödev olduğunu düşünüyoruz. Bugün gerçekleştireceğimiz destek anlaşmamızla bu ödevi yerine getirecek olmanın gönül rahatlığını da yaşıyoruz. Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde, dünyanın en önemli motokrosçularının yarıştığı Dünya Motokros Şampiyonası Türkiye ayağı da bu noktada büyük önem taşıyor. Motokros gibi dünyada izleyici kitlesi ve seyir zevki yüksek sporların turnuvalarının vatandaşlarımıza canlı yayınlarla ulaştırılmasıyla insanımızın spora olan farkındalığı ve ilgisi de artıyor. Biz de Türksat olarak Dünya Motokros Şampiyonası'nı 180 ülkede 3 milyarı aşkın izleyiciye Türksat uyduları üzerinden ulaştırabilecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, "Bugün 27 bin yatak kapasitesi ile Afyonkarahisar Türkiye'deki en fazla yatak kapasitesine sahip ilk 5 şehirden biri. Bu anlamda spor kampüsümüz sporun tüm dallarında inanılmaz komplekslerimiz var. Çok büyük organizasyonlara imza attık. Çok daha büyüklerine de imza atacağız. Bu şampiyonanın da 3 milyar kişiye ulaşması çok önemli. Ülkemiz için de bu sporun tanıtılması sayesinde ve bu organizasyon ile gençlerimiz bu sporu tanıdı. 2022 yılında da Teknofest'i şehrimize getirmek istiyoruz"  dedi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de "Afyonkarahisar, birçok özelliği ile kendini ön plan çıkarmış bir şehir. Sporda da öncü olduğumuzu iddia ediyorum. Umarız bu organizasyon dünyanın en iyi pistine sahip ilimizde gerçek bir festival olacak. Türksat'ın yardımıyla daha geniş bir alana ulaşacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

 

180 Ülkede Yayınlanacak

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ise çok büyük işler yapmanın hayali ile Dünya Motokros (MXGP) Şampiyonası'nın Türkiye’ye getirdiklerini ifade ederek, “Yaptığımız organizasyonlarla dünya arenasında İstiklal Marşı'nı okutan yetiştirdiğimiz sporcularla sınırları aşıyoruz. 180 ülkeye yapılacak yayınlarla ülkemizin her türlü özelliği ve güzelliği ile yansıtılacağını ve yaşatılacağını düşünüyoruz. Cumhurbaşkanlığımızın desteğiyle taçlanan bu organizasyonda alanında bir numara olan Türksat ile çalışma şansını da bulduk” dedi.

Konuşmaların ardından Türksat A.Ş. Genel Müdürü Ertok ile Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Uçar tarafından sponsorluk sözleşmesi imzalandı.