22 Ağustos 2022
Genel

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde Afyonkarahisar’da 31 Ağustos- 4 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan "Dünya Motokros Şampiyonası ve Afyon Motosiklet Festivali" ne yönelik düzenlenen “Türksat - Türkiye Motosiklet Federasyonu İletişim Desteği İmza Töreni” Türksat Gölbaşı Kampüsü Ahmet Özsoy Binası Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar’ın 4.kez ev sahipliği yaptığı ve dünyanın en önemli motokrosçularının yarıştığı Dünya Motokros Şampiyonası kapsamında gerçekleşen İletişim Desteği İmza Töreni’ne Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Türksat A.Ş. Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok ve Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar katıldı.

Türksat A.Ş. Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, törende yaptığı konuşmada, dünyada en çok izlenen 10 spor organizasyonundan biri olan Dünya Motokros Şampiyonası'nın Afyonkarahisar'da 4 yıldır başarıyla gerçekleştirilmesi ve kendilerinin de bunun paydaşı olmasının gururunu taşıdıklarını söyledi. Ertok, "Afyonkarahisar ve ülkemizin tanıtımı için çok önemli olan bu organizasyonun dünyaya ulaştırılmasında üzerimize düşen desteği verme konusunda tüm ekip arkadaşlarımız olarak kararlıyız, elimizden gelen tüm desteği sağlayacağız. Bu tür organizasyonlar ülkemizin dünyada tanınmasını, ne kadar iyi organizasyonlar gerçekleştirdiğimizin daha iyi anlaşılmasını sağlıyor." dedi.

İmza töreni öncesi konuşan Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı bu yıl Büyük Taarruz Zaferi'nin 100'üncü yılını büyük bir coşku ve gururla kutladıklarını, bundan dolayı pek çok etkinliğe de ev sahipliği yaptıklarını belirterek, bu şampiyona ve festivalin de büyük bir başarıyla tamamlanmasını beklediklerini bildirdi. Vali Yiğitbaşı şampiyonanın Türksat sayesinde 180 ülkede yayımlanacağını ve 3 milyarı aşkın izleyiciye ulaşacağını hatırlatarak, bu kadar insana ve ülkeye ulaşan etkinliğin ev sahipliğini yapmanın çok büyük bir mutluluk olduğunu dile getirdi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise 4 yıl içinde 5'inci organizasyonu gerçekleştirdiklerine dikkati çekerek, Valilik ile uyum içinde Afyonkarahisar'ın gelişimi ve tanıtımı için görev yaptıklarını anlattı ve Afyonkarahisar'a yakışır bir uluslararası organizasyonu dünyaya tanıtmanın haklı gururunu yaşayacaklarını kaydetti.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar böylesine önemli bir organizasyonun Türksat vasıtasıyla dünyanın dört bir yanındaki izleyiciye ulaşacağını vurgulayarak, Dünya Motokros Şampiyonası'nın Afyonkarahisar için marka değeri oluşturmasında da bu iletişim desteğinin önem taşıdığını dile getirdi ve  Türksat’ın güçlü ortaklığı için teşekkür etti. 

Protokol konuşmalarının ardından Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in de tanıklığı ile Türksat A.Ş. Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok ve Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar Türksat - Türkiye Motosiklet Federasyonu İletişim Desteği Protokolü’nü imzaladı.

İmza töreni hediye takdimleri ile son buldu. İmza töreninin ardından protokol Genel Müdür Hasan Hüseyin Ertok’un eşliğinde Lagari Hasan Çelebi Müzesi’ni ve Uydu Frekans Gözlem Merkezi’ni ziyaret etti.

Organizasyon fotoğraf çekimi ile noktalandı.