26 Temmuz 2022
Uydu

Türksat A.Ş., Özbekistan’ın başkenti Taşkent’e uydu haberleşme hizmetleri konusunda bölgedeki fırsatların değerlendirilmesine yönelik ziyarette bulundu. 

21-22 Temmuz 2022 tarihlerinde gerçekleşen ziyaret, Uydu Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı. Dr. Selman Demirel, Uydu Hizmetleri Pazarlama ve Planlama Direktörü Kazım Efendioğlu ve Uydu İş Geliştirme Uzmanı Ömer Şamil Açba’nın katılımı ile gerçekleşti.

Ziyaret kapsamında iki dost ve kardeş ülke arasında karşılıklı olarak gerçekleştirilebilecek iş birlikleri ve şirketimiz faaliyet alanları içerisinde sunulabilecek hizmetlere ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. 

Görüşmelerde Savunma Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Bakanlığı’na bağlı UZSVIAZSPUTNIK Kurumu, Uzay Araştırmaları ve Teknoloji Kurumu, Devlet Milli Tele-Radyo Kurumu ve özel uydu hizmetleri operatörü UZSAT yetkilileri ile üst düzey görüşmeler yapıldı. Bu çerçevede, taraflar arasında iş birliği sözleşmeleri imzalanarak Özbekistan özelinde ve bölge genelindeki fırsatların ortak değerlendirilmesi için çalışmalara başlanılması kararlaştırıldı.