02 Ocak 2017
Genel

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan, 2016’nın son gününde Türksat Gölbaşı Yerleşkesini ziyaret ederek nöbetçi personelin yeni yılını kutladı.

Türksat Şehit Ahmet Özsoy Merkezi'nde gerçekleşen ziyaret programında Türksat A.Ş. Genel Müdürü Cenk Şen Bakan Arslan'a merkez hakkında bilgi verdi. Türksat'ta beş ayrı yerde fonksiyon alanlarına göre nöbet tuttuklarını ifade eden Şen, "Arkadaşlarımız, yılbaşında da 7 gün 24 saat esasına göre görevlerine devam ediyorlar." dedi.

FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi haberin özgürlüğünün ve insanımıza eriştirilmesinin ne kadar önemli olduğunu herkesin gördüğünü dile getiren Bakan Arslan, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatını insanımıza iletmek dahil olmak üzere basının mutfaktaki çalışmasının insanların televizyon ekranına gelmesinde Türksat önemli bir aracı. O akşam bunun öneminin farkında olan hainler, hainlik yaptı ve ne yazık ki iki görev şehidi verdik." diye konuştu.

Arslan, ziyaret edilen merkeze, 15 Temmuz gecesi şehit düşen Türksat Tesisler İşletme Direktörü Ahmet Özsoy'un adının verildiğini belirterek, darbe girişimi sırasında gazi olan Muhammed Emin Sergili ve Ferhat Derecik'in o gece olduğu gibi bu gece de görevlerinin başında olduklarını kaydetti.

Ziyaret programı Bakan Arslan’ın nöbetçi personele baklava ikram etmesinin ardından nöbetçi personeller ve Türksat Gazileri Muhammed Emin Sergili ve Ferhat Derecik ile fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.