05 Haziran 2017
Genel

Bizler doğanın dilini konuşmakla sorumlu bir medeniyetin mensuplarıyız. Bu hassasiyetle, bir yandan çevremizi olumsuz etkilerden uzak tutmaya çabalarken bir yandan da bu bilinci oluşturmaya çalışıyoruz. Çevreyle ilgili hassasiyetimizi tüm vatandaşlarımıza aşılamak için gayret sarf ediyoruz.

Kirletilmemiş ve bozulmamış bir dünyada yaşayabilmek ve gelecek nesillere de temiz bir çevre bırakabilmek için hükümet olarak göreve geldiğimiz ilk günden bu yana canla başla çalışıyoruz. Bizim hedefimiz tabiatın gösterdiği yoldan gitmek; yani onu tahrip etmeden, onunla uyum içinde yaşamayı başarabilmektir. Bu kapsamda Bakanlık olarak gerçekleştirdiğimiz tüm proje ve yatırımlarda çevre hassasiyetini göz önüne alıyoruz. İnşa alanlarında her türlü çevre temizliği için önlemleri alıyor, yatırımlar kapsamında kesilen her ağacın yerine misliyle dikim gerçekleştiriyoruz. Doğanın kendini yenilemesi ve korunmasını sağlıyoruz.  Çünkü hiçbir zaman unutmuyoruz ki; doğa, gelecek nesillere bırakacağımız en büyük ve en önemli mirasımızdır.

Bu duygu ve düşüncelerle vatandaşlarımızı çevrenin ve doğal zenginliklerimizin korunması, kaynaklarımızın tükenebilir olduğu gerçeğini göz ardı etmeden bireysel tedbirlerin alınması konusunda duyarlı olmaya çağırıyor, tüm vatandaşlarımızın Dünya Çevre Günü’nü kutluyorum.

 

Ahmet ARSLAN

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı