25 Haziran 2015
Genel

Mübarek Kurban Bayramı’nın aziz milletimize, İslam Dünyası’na ve tüm insanlığa barış huzur ve mutluluk getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Küskünlerin barıştığı, kırgınlıkların sona erdiği, uzaktakilerin sevdiklerine kavuştuğu bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Mübarek Kurban Bayramı’nın aziz milletimize, İslam Dünyası’na ve tüm insanlığa barış huzur ve mutluluk getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Bu bayram bizler ve İslam alemi için buruk geçecek. Zira birçok ülkede Müslümanlar bayrama savaşların, çatışmaların ve silahların gölgesi altında giriyor. Suriye’de, Irak’ta, Gazze’de ve birçok İslam coğrafyasında çocukların gözü yaşlı, aileler parçalanmış durumda. Temennimiz bu acıların bir an önce dinmesi ve önümüzdeki bayramlarda herkesin ailesi ile mutlu bir şekilde bayramı idrak etmesi yönündedir.

Her bayram tatilinde olduğu gibi bu bayramda da milyonlarca vatandaşımız sevdiklerine kavuşmak için yollara düşecek. Özellikle hususi araçları ile bayram tatili vesilesi ile yola çıkacak vatandaşlarımızın da trafik kurallarına riayet etmesi büyük önem taşımaktadır.

Bu bayram insan hayatına verdiğimiz değeri, birbirimize olan sevgiyi ve saygıyı göstermek için bir vesile olsun. Bayram seyahatlerinde, trafik kurallarına azami derecede riayet ederek, daha dikkatli, daha duyarlı olalım; uykusuz, yorgun veya alkollü biçimde araç kullanmayalım.

Bayram sevincimizi gölgeleyecek, bu sevincimizi acıya dönüştürecek tutum ve davranışlardan özellikle kaçınalım.

Bu duygularla aziz milletimizin, Mübarek Kurban Bayramını tekrar tebrik eder, Cenab-ı Hak’tan bizleri birlik ve beraberlik içerisinde daha nice bayramlara kavuşturmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım… 

                                                                       

Lütfi ELVAN
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı