23 Haziran 2020
Genel

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, dijitalleşme sürecinde kamu kesimi ile özel sektörün senkronizasyonunu ve işbirliğini pekiştirmek üzere kanaat önderlerini “Ulaştırma ve Altyapıda Dijital Gelecek Zirvesi”nde buluşturuyor.

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından başlatılan “Dijital Farkındalık ve Siber Vatan” kampanyası çerçevesinde hayata geçirilen zirve, 23-25 Haziran 2020 tarihlerinde internetten canlı yayınlanacak. Dijital Gelecek adresinden (https://dijitalgelecek.uab.gov.tr/) kamuoyunun erişimine açılan toplantı dizisi, gerçek zamanlı olarak milyonlarca izleyiciye ulaşacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, zirvenin ikinci günü olan 24 Haziran 2020 Çarşamba akşamı 20:00-21:30 saatleri arasında, Dijital Gelecek isimli özel oturumda gazeteci Hakan Çelik’le canlı yayında bir sohbet gerçekleştirecek. Bakanlığın gelecek vizyonunun yanısıra, kara, deniz, hava, demiryolları ve altyapı projelerinde hizmet odaklı dijitalleşme süreçlerinin konuşulacağı oturumda takipçiler, Bakan Karaismailoğlu’na sorularını da iletebilecek. 

Sektörlerin kanaat önderlerini ‘lojistik’, ‘mobilite’ ve ‘erişim’ başlıklı sohbetlerde bir araya getirecek zirve hakkında konuşan Bakan Karaismailoğlu, bilgi ve fikir alışverişi ortamının önemine dikkat çekti. Zirvenin kamu kesimi ve özel sektör arasında anlayış birliğinin pekiştirilmesine ve gelecek yılların dijital dönüşümün ışığında tasarlanmasına katkı sunacağını ifade eden Karaismailoğlu, şunları söyledi:

Ulaştırma ve Altyapıda Dijital Gelecek Zirvesi, kendi alanında bir ilktir. Sektörlerin lider yöneticileri ile Bakanlığımızın işbirliği ortamını vatandaşlarımızın huzurunda şeffaf bir şekilde internet üzerinden yayınlayacağız. Tüm halkımız zirvemize davetlidir. Bakanlığımız 18 yıldır yürüttüğü ulaştırma ve altyapı hamlesini güçlendirerek, geleceğin küresel lideri olan Türkiye’nin Dünya’yla ekonomik ve sosyal bağlarını sağlamlaştırmakta, yarının altyapısını bugünden oluşturmaktadır. Bu anlamlı bir araya geliş bir başlangıçtır. Ülkemiz ve vatandaşlarımız için, tüm paydaşlarımızla birlikte, çağın gereklerini yerine getirerek, yarınlara en güçlü şekilde hazırlanacağız.

Zirve’nin katılımcıları arasında Türksat Genel Müdürü Cenk Şen, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Martı CEO’su Oğuz Alper Öktem, İGA CEO’su Kadri Samsunlu, TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Kamuran Yazıcı, Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, Vodafone CEO’su Colman Deegan, Getir CEO’su Nazım Salur, MNG Kargo CEO’su Salim Güneş, PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer KIRAN gibi iş dünyasının tanınan ve başarılı isimler yer alıyor.