12 Mayıs 2017
Genel

Ulusal Su Bilgi Sistemi Tasarım ve Geliştirme Projesi ve Devlet Su İşleri Su Veritabanı Uygulama Programları Projesi kapsamında; ilgili paydaş kurumlar ile entegrasyon amaçlı veri paylaşım bilgilendirme toplantısı 12 Mayıs 2017’de Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Akif ÖZKALDI, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan ASLAN, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Meriç YILMAZ, Devlet Su İşleri Genel Müdür Yardımcısı Kaya YILDIZ, Meteoroloji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa YILDIRIM, MTA Genel Müdürü Cengiz ERDEM, Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcıları Bilal DİKMEN, Dr. Yakup KARAASLAN, Türksat A.Ş. adına Genel Müdür Yardımcısı Abdülkadir ŞENER ile Coğrafi Bilgi Teknolojileri Direktörü Serdar KÜPCÜ ile ilgili bakanlık ve kurumlardan uzmanlar katılım sağladı.

TÜRKSAT Coğrafi Bilgi Teknolojileri Direktörlüğü’nün yürüttüğü “Ulusal Su Bilgi Sistemi Tasarım ve Geliştirme Projesi ve Devlet Su İşleri Su Veritabanı Uygulama Programları Projesi kapsamında “VERİ PAYLAŞIMI ve İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ” nün karşılıklı olarak imzalanması maksadıyla düzenlenen toplantıda Türksat Coğrafi Bilgi Teknolojileri Direktörü Serdar KÜPCÜ Ulusal Su Bilgi Sistemi Projesinde yapılan çalışmalar ve protokol içeriği hakkında sunum yaptı.

Toplantıda projenin Ekim 2017 tarihinde pilot olarak kullanıma açılacağı ifade edildi.