04 Ekim 2016
Genel
Uydu

Sağlık Bakanlığı bünyesinde kullanılan sağlık uygulamalarının, bütünleşik bir mimaride sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla, Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü ve Türksat A.Ş. arasında “Ulusal Sağlık Sistemi (USS) Projesi” imzalandı. 

7 Eylül 2016 tarihinde imzalanan anlaşma, bakanlığa bağlı merkez ve taşra teşkilatında kullanılacak olan Ulusal Sağlık Sistemi’nin geliştirme, bakım, onarım, teknik destek hizmetleri ile diğer kurumsal uygulamalara entegrasyon hizmetini içeriyor.

Sağlık Bakanlığının Türksat ile birlikte yürüttüğü projeler ve imzalanan USS projesi kapsamında, 29 Eylül 2016 tarihinde bakanlık tarafından Türksat’a bir nezaket ziyareti gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şuayip Birinci ve Proje Geliştirme Daire Başkanı Şahin Aydın’ın gerçekleştirdiği ziyarette Türksat Genel Müdürü Cenk Şen, Genel Müdür Yardımcısı Abdulkadir Şener, Bilişim İş Geliştirme ve Proje Yönetim Direktörü Ömer Faruk Çöllüoğlu, Bilişim Sözleşme Yönetimi ve Mali Takip Direktörü Ahmet Aslanpınar ve proje ekibi yer aldı.

Söz konusu projeyle ilgili konuşan Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şuayip Birinci, proje ile kayıt altına alınan sağlık verilerinin bakanlık tarafından raporlanması ve değerlendirilmesinin önemine işaret etti. Birinci, amaçlarının vatandaşa daha iyi hizmet sunarak memnuniyeti arttırmak olduğunu belirtti.

Türksat Genel Müdürü Şen ise Sağlık Bakanlığının Türkiye’deki önemli kurumların başında geldiğini ve hizmet konusunda yapılan iyileştirmelerin doğrudan vatandaşa yansıdığını ifade etti. Şen, USS projesi ve bakanlıkla birlikte gerçekleştirilen diğer projeler kapsamında, sunulan hizmetlerde bir paydaş olarak yer almaktan kıvanç duyduklarını söyledi.

Ziyaret öğle yemeğinin ardından sona erdi.

 

USS Projesi Nedir?

Ulusal Sağlık Sistemi (USS) projesi, SağlıkNet Online ve e-Nabız sistemleri ile bunlara bağlı entegrasyon işlemlerinden oluşmaktadır. SağlıkNet Online, sağlık tesisleri tarafından kayıt altına alınan sağlık verilerinin toplanmasına ve ilgili kişiler ve kurumlar tarafından görülmesine imkân vermektedir. e-Nabız ise toplanan sağlık verilerine vatandaşın erişimini sağlamak için tasarlanan bir sistemdir. USS projesiyle hem vatandaştan sağlık kurumlarına, hem de kurumlardan vatandaşlara bilgi aktarımı yapılarak, sağlık alanında 360 derece bir e-Devlet altyapısı hedeflenmektedir.