24 Eylül 2021
Genel
Uydu

Türkiye'nin tek uydu işletmeci kurumu Türksat A.Ş., öğrenciler ve uydu hizmetlerine ilgi duyanlara yönelik  Uydu Haberleşmesi Kaynak Dokümanı'nı yayınladı. Uydu Haberleşmesi 101 isimli kitap, Türkiye’de işletmeci kurum tarafından yayınlanan ilk kaynak olma özelliğini taşıyor.

Türkiye’nin tek uydu operatörü olarak Türksat, uydu ve uzay sektörüne ilgi duyan gençlere destek olmak, yeni neslin yeteneklerini sergilemesine fırsat vermek, konuyla ilgili özgün ve yetkin bilgi kaynağı sağlamak amacıyla, profesyonel akademisyenlerin desteğiyle “Uydu Haberleşmesi 101” kitabını resmi internet sitesinde ilgililerin ulaşımına açtı. Uydu ve uzay sektörü alanında Türkiye için insan kaynağı yetiştirilmesine katkı sağlama misyonunu Model Uydu Yarışması gibi organizasyonlarla yerine getiren Türksat A.Ş.  bu alandaki kaynak havuzuna işletmeci bir kurum olarak katkı sağlamak için Uydu Haberleşmesi 101 kitabını sitesinde bu alana ilgi duyan herkes için ulaşılabilir şekilde yayınlamaya başladı.

Prof Dr. A. Rüstem Aslan, Prof. Dr. Nedim Sözbir ve Dr. İbrahim Öz’ün çalışmaları ile oluşturulan Uydu Haberleşmesi 101 kitabı, Türkiye’de işletmeci kurum tarafından yayınlanan ilk kaynak olma özelliğini taşıyor.

Uydular ile Haberleşme ve Haberleşme Mimarileri, Kütle ve Görevlerine Göre Uydu Türleri ile Haberleşme Uyduları, Toplam Uzay Sistemi, Uydu Yörüngeleri ve Yörüngeye Göre Haberleşme, Haberleşme Gereksinimleri ve Uyduların Kullanımı, Haberleşme Donanımları, Link Bütçesi Bileşenleri ve Hesaplamaları, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği konularının başlangıç seviyesinden mühendislik seviyesine kadar detaylı biçimde işlendiği kitap, bu alanda bir başucu kaynağı olarak referans kayak havuzundaki yerini aldı.

Erişim İçin : Uydu Haberleşmesi 101