12 Ağustos 2016
Bilişim
Genel

Türksat A.Ş. ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) arasında yapılan işbirliği ile e-kayıt hizmetlerinin kapsamı genişletildi. Bu kapsamda, bazı vakıf üniversiteleri sisteme eklenerek, kayıtların e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilebilmesi sağlanacak.

2014 yılından bu yana e-Devlet Kapısı üzerinden sunulan e-kayıt hizmeti ile Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavına girerek bir yükseköğretim programına yerleşen öğrenci adayları üniversite kayıtlarını gerçekleştirebiliyor. Bu hizmet aracılığıyla üniversiteye yerleşen öğrenci adayları, kayıt işlemini yerleştikleri üniversiteye gitmeksizin, türkiye.gov.tr ve e-Devlet Kapısı’nın Android ile IOS uygulamaları üzerinden e-Devlet Kapısı şifresi ile güvenli bir şekilde yaparak, barkodlu elektronik kayıt belgesinin çıktısını alabiliyor.

Tüm devlet üniversitelerine (Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi hariç) yerleşen öğrenci adaylarıyla birlikte, Başkent Üniversitesi (Ankara), Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (İstanbul), İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Kapadokya Meslek Yüksekokulu (Nevşehir), KTO Karatay Üniversitesi (Konya), Nişantaşı Üniversitesi (İstanbul), Sanko Üniversitesi (Gaziantep), Üsküdar Üniversitesi (İstanbul)’ne yerleşen öğrenci adayları da üniversite kayıtlarını​ e-Devlet Kapısı’ndaki e-kayıt hizmeti ile gerçekleştirebilecek.

100 milyon TL’lik tasarruf

Üniversite e-Kayıt Hizmeti aracılığıyla geçtiğimiz yıl 311 binin üzerinde öğrenci, kayıt yaptırmak için yerleştiği üniversiteye gitmeksizin, uzaktan üniversite kaydını yaptırdı. Bu hizmet ile geçtiğimiz yıl yaklaşık 100 Milyon TL’lık maddi tasarruf sağlandı. Bu yıl ise vakıf üniversitelerinin de uygulamaya dâhil olmasıyla uygulamadan yararlanacak öğrenci sayısının ve elde edilen tasarruf miktarının artırılması hedefleniyor.