30 Kasım 2023
Genel

Türksat’ın ilk girişimcilik projesi Yörünge’nin lansmanı yapıldı. 


Girişimcilik ekosisteminin yenilikçi düşüncelerle donatılması ana fikriyle yola çıkan Yörünge’nin 29 Kasım 2023’te ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi’ndeki CoZone’da gerçekleştirilen lansmanına Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Türksat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kemal Yüksek, Türksat A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeleri Mücahit Arman ve İbrahim Kolcu, Üst Yönetimimiz ve tüm direktörlerimiz katıldı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, kamu olarak programın hem destekçisi hem de yol göstericisi olacaklarını kaydetti. 
Türksat A.Ş. Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok da projeyi tanıtırken “Bu program ile Türksat olarak, ülkemizden dünyaya açılacak fikirlerin destekçisi olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi. 


Yörünge Kurum İçi Girişimcilik Programı ile; değişim ve dönüşümün öncüsü olacak girişimcilerin bulunması hedefleniyor. Bulunan girişimcilerin desteklenmesi ve şirket içinden yıllık geliri 1 milyon TL ve üzerinde olan bir ürün ve hizmet çıkararak, desteklenen bir dış girişimin şirketleştirilmesi planlanıyor. Ayrıca şirket içinde kültürel dönüşümü tetiklemek, inovatif fikir üretimini şirketin tamamında sürekli kılınması amaçlanıyor. Fikirleriyle dönüşüm yaratma potansiyeline sahip her yaştan girişimci adaylarına altyapı, eğitim ve mentörlük desteklerinden faydalanma olanağı sunuluyor. 


30 Kasım 2023 tarihi itibariyle https://yorunge.turksat.com.tr adresi üzerinden fikir girişine başlanan ve 3 hafta süresince aktif olacak ilk odak alanı, “Altyapılar üzerinden interaktif servis geliştirilmesi” olarak belirlendi.