13 Aralık 2016
Genel

Türkiye Bilişim Derneği tarafından (TBD) düzenlenen ve Türksat’ın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen 33. Ulusal Bilişim Kurultayı 8-9 Aralık 2016 tarihlerinde Ankara Sheraton Otel’de yapıldı.

Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın da katıldığı kurultayın açılış programında 15 Temmuz gecesi Türksat’ta şehit edilen Ahmet Özsoy’un eşi Yasemin Özsoy ve şehit Ali Karslı’nın oğlu Osman Sefa Karslı ile birlikte Türksat A.Ş. Genel Müdürü Cenk Şen’e “Bilişim ve Demokrasi”  ödülü verildi.

Kurultay programında yer alan İşitme Engelliler Konuşuyor: “e-Devlet’te Engel Yok” başlıklı panel, Türksat e-Devlet ve Bilgi Toplumu Direktörlüğü personeli Nihat Kihtir’in moderatörlüğünde, Uydu Hizmetleri Pazarlama ve Planlama Direktörlüğü personeli Günay Bozkurt ile e-Devlet ve Bilgi Toplumu Direktörlüğü personeli Sami Yenice’nin konuşmacı olarak katılımı ile gerçekleştirildi.

Kurultayın kapanış oturumunda verilen Bilişim 2016 Hizmet Ödülleri’nde “e-Devlet’te Engel Yok” projesi e-devlet kategorisinde ödüle layık görüldü. Hizmet ödülünü Türksat adına Genel Müdür Yardımcısı Dr. Halil Yeşilçimen alırken, Bilişim Kurultayı'na verdiği desteklerden dolayı Türksat'a verilen ödülü ise Bilişim Müşteri İlişkileri Direktörü Mustafa Çiçek aldı.

Ayrıca katılımcılar etkinlik alanına kurulan Türksat 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi'ni de görme imkanı buldu.