26 Aralık 2016
Bilişim
Genel

Bilişim teknolojisi alanında çalışan profesyonelleri bir araya getiren Bilişim Profesyonelleri Semineri, bu yıl “Yazılım Ekosistemi: Fırsatlar ve Çözümler” ana temasıyla 22-25 Aralık tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşti.

SEMOR Organizasyon tarafından bu yıl 11.’si yapılan seminer, bilişim sektörünün en etkin kurum ve kuruluşlarını bir araya getirdi.

Türksat Genel Müdürü Cenk Şen, seminerde yaptığı konuşmada organik olarak büyümenin ötesinde sistem olarak büyümeyi tercih ettiklerini belirtti.

Türkiye’deki IT sektörünün, ürün temelinde değil proje temelinde hayatını idame ettirdiğine dikkat çeken Şen, bu durumun ekosistemi öldürdüğünü, böylelikle yeni ve interaktif çözümler için bir fırsat doğmadığını kaydetti.

“Mevcut ekosistemi yaşatmak için, kendi üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek zorundayız” diyen Şen, “Önemli olan, ekosistemle ortaya konan pastadaki dilimin genişliği değil, pastayı büyütmektir. Türksat olarak, hem kamu tarafındaki ekosisteme pazar yaratacak dönüşümlerdeki gayretimizi artıyoruz hem de yeni pazar yaratacak fırsatları sistemimiz içerisindeki firmalarla paylaşarak, çalışmalarımızı hızlandırıyoruz.” diye konuştu.  

Açılış konuşmalarının ardından Türksat Yazılım Geliştirme Direktörü Ahmet Savaş ve Türksat Coğrafi Bilgi Teknolojileri Direktörü Serdar Küpçü birer sunum yaptı.